Kul med bilsport

Bilsport är en kul hobby, oavsett om man kör själv eller bara åker och kollar på det. En annan kul hobby är trading, läs mer här. Där finns det info om forex och mycket mer. När det gäller bilar och bilsport så finns det ju idag en mängd olika grenar. Bilsport i sig är en undergren eller underkategori till motorsport. Bilsport i sig kan delas upp i olika grenar där rally och racing är de främsta.

Olika grenar inom bilsport

Inom bilsport finns det som sagt flera grenar, varav folkrace är en av dem. Bilarna framförs på banor med grus alternativt asfalt. Det i täckta bilar som har typbesiktigats i Sverige. Man kan börja tävla redan när man är 15 i denna gren. En annan bilsport är dragracing, som är en motorsport för flera fordon, inte bara bilar. I denna gren ska man från stående start 1/4 engelsk mil (402,33 m) eller 1/8 engelsk mil (201,17 m) så snabbt som möjligt. Sedan har vi rally, som körs med personbilar. Det är ofta flera sträckor som ska avverkas. Dessa specialsträckor är ofta på vanliga vägar som är avstängda för vanlig trafik under tävlingen. Det som gäller är att ta sig från start till mål och det på kortast tid. De som organiserar bilsport och tävlingar i Sverige är Svenska Bilsportförbundet, SBF. Internationellt är det genom Fédération Internationale de l’Automobile (FIA). Andra kul bilsporter är drifting, offroad, racing, rallycross, backe samt att det finns flera därtill.