Australiendrömmar

Under vintern är det som sagt inte så mycket bilsportsevenemang i Sverige eller i Europa, däremot är det högsäsong i Australien. Eftersom att det ligger helt på andra sidan jorden är deras säsonger också motsatta våra. Det innebär att de har sommar nu och sommar är ju som vi alla vet synonymt med bilsport.

I Australien är det serien v8 supercar som är mest intressant tycker jag. Dels för att svenska Volvo är ett av fabriksteamen som deltar. Förutom Volvo är det Nissan, Ford och Holden som representeras. I V8 supercar har alla bilar v8 motorer, med andra ord, det går snabbt.

På bilden syns en Volvo under ett v8 supercarrace.

Jag har länge velat besöka Australien och sparar just nu för att under nästa vinter kunna åka dit och kombinera jobb och fritid. Att följa och fota de snabba v8 supercarbilarna samtidigt som jag turnerar runt med serien som har tävlingar i alla Australiensiska delstater och på Nya Zeeland.