FORMEL 1

Formel 1 är en racingbil som följer väldigt exakta specifikationer, man kan säga att det är en formelbil. Det mest kännetecknande är att karossen inte täcker hjulen!

Kraven på sportbilarna är faktiskt så exakta att alla tävlande måste ha däck från samma leverantör, och på undersidan sitter en list av trä för att man efter tävling ska kunna se att bilen inte har gått för lågt.

När jag såg detta för några år sedan blev jag väldigt imponerad, för alla har ett team mekaniker som byter däck på mindre än tre sekunder! Och man måste stanna i en depå minst en gång. Men det är i princip det enda som finns att kolla på, det är inte direkt som rally. Men det är roligt att fota!

En formel 1-bil skulle teoretiskt kunna göra 0-100 på under en sekund, men det går inte få tillräckligt bra väggrepp så man hamnar normalt på ”endast” 2.5 sekunder…